23. 10. se koná seminář Má to cenu? a obchod je otevřený do 18h. 🔥 V pátek 1. 11. se koná ANTIK & VINTAGE SWAP! 🔥 NOVINKY - vintage a starožitné kousky s motivy letních pruhů a puntíků! 🔥 Využijte Zásilkovnu zdarma při nákupu nad 1000 Kč!

Bleší trhy? Dycky Most!

“Jestli ti přijde Elektra mazec, zajeď na blešák do Mostu. A rukavice s sebou!”

“Hele, co (* skládací servírovací stolek, art deco tác, mísu od Pánka a starožitné skleničky) jsem pořídila na blešáku, to je dobrý ne? Všechno za 500 Kč.”

 

Tohle byly mé inputy neboli motivace zajít si na tu severočeskou “instituci” podívat. Využila jsem návštěvy kamarádky a stalo se.

“V kolik je dobrý tam jít?” (ptá se pražská náplava, rozmazlená Bleškama od 10h)

“Tak na tu 7h.”

Glk. Mám s sebou děti, tak to nevidím reálně, ale naštěstí mi skáčou po hlavě od 6h od rána, tak jsme fresh (no zas tolik ne, kdo viděl mou vyoranou tvář z ranního storýčka).

Blešák se koná u fotbalového stadion, kousek od zastávky tramvaje ČS. Mládeže, cca 8 minut cesty z hlavního nádraží. Vstupné je 20 Kč a rozlohou je jako cca poloviční Elektra; s volnějším krokem a sběratelským pohledem vám budou stačit 2 hodiny. Sortimentem i profilem prodejců je Elektře hodně podobný a protože jsem sama ze severu, nijak mě množství romských prodejců a jejich vystěhované obýváky nešokuje.

Je to tu opravdu hodně o tom “co dům dal”; najdete tu mix levného oblečení, plastových šméček z Činy, typické banánovky z “vyklízeček” (odtud ta narážka na rukavice) a dá se říct, že v naprosté většině prodejcí neví, co prodávají. Za úplnou blbost (jako polovysypaná pidi krabička s plastovými korálky) můžou chtít 50 Kč stejně tak jako za starožitný art deco tác. Vyloženě antik prodejců je tu pomálu (označila bych tak konkrétně 2); ti vám k jejich sortimentu i něco poví a já skoro odpadla, když mi pán s bekovkou a třemi zuby začal líčit, že “ty hodiny jsou z Německa 70. let, kdy frčely kosmické tvary a materiály a říká se tomu space age.”

Pobavil mě přístup “tohle dám za 150 Kč a jestli si to nikdo neveme, beru to zas domů” oproti pražskému “tohle chcete za 150 Kč?? to radši vyhodím do popelnice.”

Všichni tu byli moc milí, ceny byly veskrze mírné, že se vám ani nechce smlouvat. Víte, že na pražském blešáku byste za to dali 2x tolik.

 

Já odjíždím nadšená; cestovala jsem nalehko, takže jsem jistě polovinu mých crushů nechala… pro vás. :) Bleší trh se tu koná každou sobotu, tak spojte návštěvu s výletem do Krušných Hor a dejte mi vědět vaše dojmy! 

 

Zpět do obchodu